ASA

Asociația Social Activ – ASA este un ONG, non-profit, apolitic, fără apartenență religioasă, fondat în 2008 la înițiativa membrilor fondatori din dorința de a veni în sprijinul persoanelor, de toate vârstele, aflate în situații de risc. ASA este indentificată prin Cod fiscal 23857963 și funcționează respectând legislația și normele aflate în vigoare. Scopul asociaţiei îl constituie dezvoltarea socială comunitară rurală şi urbană, respectiv sprijinul comunităţilor, grupurilor şi indivizilor aflaţi în dificultate (tineri, copii, persoane vârstnice, persoane cu dizabilităţi, persoane exploatate şi traficate, persoane sinistrate, persoane refugiate etc) prin iniţierea şi realizarea de programe şi activităţi complexe și conexe, la nivel social, educațional, terapeutic şi de suport economic, prin abordări pluridisciplinare, pe termen nelimitat.

Misiune ASA

Încă de la fondarea Asociației Social Activ am urmărit să dezvoltăm programe care să sprijine beneficiarii să depășească problemele cu care se confruntă implicându-i în activități de educație, consiliere punând accent pe auto-responsabilizare și identificare de soluții la nivelul resurselor existente.

Punctual ASA oferă sprijin material (alimente, îmbrăcăminte, produse igienă etc.) cu ajutorul donatorilor.

În prezent ASA a deschis 2 centre socio-educaționale în satele Aldești și Cărand, jud. Arad, este în curs de a deschide un centru în sat Buteni și un cabinet de informatică.

Programe

Asociația Social Activ-ASA lucrează din 2008 pentru binele semenilor și sprijinul celor aflați în dificultate. De la simple consilieri în teren sau ajutoare umanitare/ materiale punctual, la programe constante și zilnice de intervenție la nivel comunitar și individual, echipa ASA a sprijinit în timp, direct și indirect, peste 3000 de oameni din 24 de comunități din România. Asociația Social Activ-ASA lucrează din 2008 pentru binele semenilor și sprijinul celor aflați în dificultate. De la simple consilieri în teren sau ajutoare umanitare/ materiale punctual, la programe constante și zilnice de intervenție la nivel comunitar și individual, echipa ASA a sprijinit în timp, direct și indirect, peste 3000 de oameni din 24 de comunități din România.

ASA a dezvoltat de-a lungul timpului mai multe programe de impact care au rezultate extraordinare:
Programul Life Skills, început în 2013 care are  peste 800 de beneficiari direcți (copii și tineri de la 3-20 de ani) și minim 1500 beneficiari indirecți de toate vârstele, din 24 de comunități dezavantajate, cartiere segregate din mediul rural și urban, implementat în județele Arad, Prahova și Constanța. 
– Programul Voluntari Voinici ASA în care 50 de beneficiari (copii / tineri 10 – 20 de ani) ai activităților educative și de dezvoltare personală învață să fie Oameni responsabili și implicați în comunitățile în care trăiesc, prin formare de voluntari.
Program Susținere la distanță care încurajează membrii societății civile, companii să susțină un copil defavorizat în parcursul lui educațional și de dezvoltare personală.
Campania Donează ce nu folosești este o campanie de strângere de bunuri în care am adunat peste 6 tone de bunuri (haine, încălțăminte, mobilă, cărți, alimente etc.) și le-am donat persoanelor defavorizate (minim 2500) din comunitățile vulnerabile.
Campanie Spiridușii lui Moș Crăciun prin care anual, în Ajun de Crăciun sute de copii primesc cadouri personalizate de la Spiriduși precum persoane fizice, angajați (aici revin cu firmele care au fost în program), voluntarii / angajați BRD etc.
Programe de consiliere, terapie, orientare profesională și consultanță/ intervenție strategică la nivel comunitar prin care asigurăm servicii specializate

Beneficiari

Peste 60% dintre beneficiarii programelor ASA provin din familii vulnerabile, aflate în diverse situații de risc (abuzați, neglijați, abandonați, în risc de abandon școlar, trăind în condiții dificile de trai, lipsiți de bunuri de bază și cu acces scăzut la educație și dezvoltare armonioasă. O parte din ei sunt în risc sau în rețele de trafic uman, victime ale pornografiei sau prostituției infantile).

Monitorizare

Pe tot parcursul proiectelor implementate, ASA monitorizează prin intermediul unor instrumente de observație și al unor indicatori specifici, schimbarea comportamentelor, atitudinilor și a acțiunilor beneficiarilor, analizând pe termen lungă rezultatele înregistrate și evoluția beneficiarilor.